110 milyon TL'lik nadir üretilen Ferrari F40,galeri çalışanı tarafından hurdaya çevrildi

110 milyon TL'lik nadir üretilen Ferrari F40,galeri çalışanı tarafından hurdaya çevrildi
Almanya'da 24 yaşındaki bir mağaza çalışanı, katıldığı otomobil fuarında 110 milyon TL değerindeki Ferrari F40 ile kaza yaptı ve araç ciddi şekilde hasar aldı. Kaza sonucunda Ferrari F40 kullanılmaz hâle geldi.

Ferrari'nin 40. yılı için özel üretilen F40 modeli, Ferrari'nin kurucusu Enzo Ferrari tarafından onaylanmış son model olmasıyla ayrı bir öneme sahiptir. 1987'de piyasaya sürülen ve sadece 1315 adet üretilen bu modelin, ne kadarının günümüzde kaldığı kesin olarak bilinmiyor.

Ferrari F40'ın son örneklerinden biri, Almanya'da Stuttgart'ta bir kaza sonucu ciddi şekilde hasar gördü. 24 yaşındaki bir galeri çalışanı, otomobil etkinliğinde sergilenmek üzere bu aracı götürürken tünelden geçerken kaza yaptı. Kazada aracın özellikle ön kısmı ciddi hasar aldı. Bu model, 471 beygir güç üreten ikiz turboşarjlı 2.9 litre V8 motora ve manuel 5 vites şanzımana sahipti.

8.jpg

ARACI ESKİ HALİNE GETİRMEK MÜMKÜN MÜ?

Aracın kaza öncesinde 3.2 milyon dolara satışa çıkarıldığı belirtildi. Kazada ağır hasar almış gibi görünse de tamamen hurdaya dönmemiş olması mümkün. Aracın sahibi olan Mechatronik firmasından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kaza görüntülerine göre, hasar genel olarak kaporta hasarı gibi görünüyor. Ön tampon, yan paneller ve kaput tamamen aracın etrafına dağılmış durumda.

Bu denli nadir ve değerli bir aracın sıradan bir galeri çalışanı tarafından sürülerek etkinliğe götürülmesi ise ayrı bir tartışma konusu. Arabayı onarmak mümkün olabilir, ancak hasarın boyutunu tam olarak belirlemek için aracın detaylı bir incelemesinin yapılması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar