1 yaşındaki bebek kafası geniş olduğu için hastaneye götürüldü! Meğerse beyninin içinde...

1 yaşındaki bebek kafası geniş olduğu için hastaneye götürüldü! Meğerse beyninin içinde...
Çin'in Şangay şehrinde tıp literatüründe eşine az rastlanır bir olay yaşandı. 1 yaşındaki bir bebeğin kafatasının geniş olması, ailesini endişelendirdi. Yapılan incelemeler, sonucunda bebeğin beyninin içinde, doğmamış ikizi olduğu ortaya çıktı.

Amerikan Nöroloji Akademisi'nin 'Neurology' adlı tıp dergisinde yayınlanan bir makalede detayları paylaşılan bu olay, tıp camiasında büyük şaşkınlık yarattı. Bebeğin kafatası incelendiğinde, beyninin sıkıştığı ve sıvı birikimi oluştuğu belirlendi. Daha detaylı incelemeler, bebeğin aslında anne karnında bir ikiz kardeşi olduğunu ve bu ikizin yeterince gelişemeyerek bebeğin kafatasının içine sıkıştığı ortaya çıktı.

640xauto.webp

Doktorlar, fetüsün üst uzuvlarının, kemiklerinin ve hatta tırnaklarının gelişmiş olduğunu belirtti. Muhtemelen rahim içerisinde aylarca büyümeye devam ettiği düşünülen ikizin, sonunda ameliyatla çıkarıldığı ifade edildi. Bu olay, tıbbi literatürde sadece 18 kez rapor edilmiş nadir vakalardan biri olarak kaydedildi.

18530213-728xauto.webp

ERKEK BEBEĞİN TESTİSİNDE DOĞMAMIŞ İKİZİNİN FETÜSÜ BULUNMUŞ

Benzer bir olayın daha önce 2015 yılında Çin'de yaşandığı da hatırlatıldı. Bir erkek bebeğin testisinde doğmamış ikizin fetüsü bulunmuş, bu durum da tıp camiasında büyük ilgiyle karşılanmıştı. Olayın detayları, bilim dünyasını doğanın gizemleriyle bir kez daha karşı karşıya getirirken, bu nadir vakaların daha iyi anlaşılması için gelecekte daha fazla araştırma yapılması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar