1 Ocak'ta toplu taşıma ücretsiz mi olacak? 1 Ocak 2024 Pazartesi günü otobüs, metro ve Marmaray ücretsiz mi?

1 Ocak'ta toplu taşıma ücretsiz mi olacak? 1 Ocak 2024 Pazartesi günü otobüs, metro ve Marmaray ücretsiz mi?
1 Ocak günü otobüsler, metro gibi toplu taşıma araçlarını bedava olup olmayacağı, vatandaşlar tarafından sık sık sorgulanıyor. Peki 1 Ocak'ta toplu taşıma ücretsiz mi? İşte yanıtı...

Yeni yılın başlamasıyla birlikte, 1 Ocak günü toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sıklıkla sorguladığı bu konuda açıklamalarda bulundu.

İBB tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak günü İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ve İzmir'de İZBAN seferleri ücretsiz olacak. Bu kapsamda, vatandaşlar belirtilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecekler.

31 Aralık Pazar gecesi, metro İstanbul seferlerini uzatarak yeni yıl coşkusuna katkı sağlayacak. Ankara'da da metro ve ANKARAY gece saat 02.00'ye kadar hizmet verecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla alınan bu karar ile 1 Ocak Pazartesi günü, belirtilen toplu taşıma araçlarıyla seyahat eden vatandaşlar ücretsiz olarak taşıma hizmetlerinden faydalanabilecekler. Bu uygulama, özellikle yeni yılın ilk gününde vatandaşların seyahat kolaylığına katkı sağlamayı hedefliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar